ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

 Η 1η Δεκεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.
Όλοι πλέον γνωρίζουμε την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισής του.

Σήμερα, τα κρούσματα AIDS, αυξάνουν συνεχώς. Επίσης, στην κοινωνία που ζούμε, οι ρυθμοί ζωής αποξενώνουν τον άνθρωπο και τα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού γίνονται συνεχώς πιο έντονα, ενώ οι οροθετικοί ζουν στιγματισμένοι.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ενημέρωση, η χρήση και η προφύλαξη και επιπλέον σεβόμενοι και προασπιζόμενοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδράμουμε στον αγώνα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Νέας Σμύρνης διοργάνωσε ομιλία- συζήτηση με θέμα «Aids: Από τους τρόπους μετάδοσης στις κοινωνικές διαστάσεις». Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 7μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης και ενώ το ίδιο πρωί πραγματοποιήθηκε διανομή ενημερωτικού υλικού (από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) και προφυλακτικών (προσφορά της εταιρίας BDF) στην Πλατεία Νέας Σμύρνης, από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.


Στην απογευματινή εκδήλωση εισηγητής ήταν ο Παναγιώτης Δαμάσκος, Κοινωνιολόγος Υγείας -Υπεύθυνος Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Στήριξης και Ψυχοθεραπευτικών Παρεμβάσεων του Τμήματος Παρεμβάσεων στην Κοινότητα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Το παρόν έδωσαν ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής κος Καστόρης, δημοτικοί σύμβουλοι, φοιτητές, νέοι-νέες αλλά και κάθε ηλικίας συμπολίτες μας.

Σε μια ενδιαφέρουσα και αμφίδρομη ομιλία δόθηκαν οι ορισμοί : Τι είναι ο HIV,  τι είναι το AIDS, τι σημαίνει οροθετικός και πως αντιμετωπίζεται η HIV λοίμωξη. Ακόμη συζητήθηκαν οι τρόποι μετάδοσης και μη του ιού HIV, οι τρόποι προφύλαξης  και άλλα θέματα που αφορούσαν την προσωπική υγιεινή.
Παράλληλα αναλύθηκε η ρατσιστική συμπεριφορά προς τους οροθετικούς, ο κοινωνικός τους αποκλεισμός και ο αργός «ψυχικός θάνατος» που βιώνουν.

Βασικό συμπέρασμα της συζήτησης- ομιλίας και σημαντικό για την ευαισθητοποίηση όλων είναι: Ο ιός δεν κάνει διάκριση μεταξύ φίλου, ηλικίας, φυλής ή οικονομικής κατάστασης . Όλοι οι άνθρωποι μπορεί να μολυνθούν εάν δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες προστασίας.
Ακόμη όμως και σε αυτή τη περίπτωση μπορούμε όλοι να ζούμε μια ζωή χωρίς διακρίσεις αλλά με αξιοπρέπεια.

 
Get Adobe Flash player

ΑΜΕΑ